Тиква – вкусът на есента

09 October 2019 08:00
Тиква – вкусът на есента
С падането на температурите и листата на дърветата, есента известява намерението си да направи живота ни вкусен. Защото уютът може да се крие, както в топла чаша плодов чай, така и в приятен мирис на печена тиква, носещ се от кухнята в дома ни.

Факт е, че целогодишно можем да си купим тиквени семки, но ако има плод или зеленчук, който служи като символ на есента, то това определено е тиквата! Дали заради яркия ѝ оранжев цвят, напомнящ някак преливащите от жълто в червено корони на дърветата, или заради топлите напитки, ароматизиращи октомврийските ни срещи с тиквен аромат... едно е сигурно – есента си има вкус!

През годините сме ви предлагали най-разнообразни рецепти с тиква, защото и ние като вас симпатизираме изключително на този плодов зеленчук. Той не само е предпочитана съставка за семейните ни специалитети, но и ни осигурява част от дневния прием на фибри, витамини и минерали!

Разнообразните сортове на тиквата ни позволяват да експериментираме с благоухаещите през този сезон ястия, защото нали не си мислите, че с класическата тиква цигулка се изчерпва силата на вкуса на есента? Съветваме ви да потърсите и по-вълнуващите представители на тиквата. Ако харесвате по-сладките и медени аромати, то сортовете „Жълъд“ и „Деликата“ ще ви станат любими. Но на какъвто и сорт да се спрете, при никакви обстоятелства не изхвърляйте семките. Ако ги измиете и изпечете във фурната с малко сол, лют пипер и сусам, или ги изпържите в рапично олио, ще разполагате с перфектен топинг за салата с тиква.

И като истинско есенно съкровище, тиквата е специална и извън кухнята! Освен във фурната си, не е изключено да я откриете и като издялано произведение на изкуството, вдъхновено от Светещия Джак (Jack O'Lantern) в духа на американския празник, завладял и Европа – Хелоуин. Ако имате малчугани, които го обичат, определено ще ги зарадвате, ако превърнете една от заделените за уикенда тикви в светещ фенер.

Изобщо приготвянето на този основен есенен вкус обикновено ни прави изключително нетърпеливи да се приберем навреме от работа, за да минем набързо през BILLA и да грабнем онази тежка оранжева тиква, заедно с есенния брой на списание BILLA Кулинариум. Списанието е  най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

В него може да намерим разнообразни рецепти подходящи за сезона, както и такива с тиква. Списанието предлага също талони с отстъпки на различни продукти в магазини BILLA. Разбира се, докато открием подходящата рецепта с тиква, може да сме изгубили състезанието по бързина с децата, които вече ни показват подходяща рецепта в сайта www.kulinarium.bg или мобилното приложение – BILLA Кулинариум. За щастие всеки от нас може да си го свали, защото е достъпно напълно безплатно, както за Android, така и за iOS устройства.  Какво ни остана? Само да сътворим вкусната вечеря, която да ни обедини около масата като истинско семейство.
Прочетете повече за:
тикваесенвкусBilla
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ