Фузили със спанак, тиква и орехи пекан

04 October 2019 10:51
Фузили със спанак, тиква и орехи пекан
50 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 353
  • маз 12
  • нас. маз 1
  • въгл 45
  • захар 6
  • фибри 9
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

160 г тиква цигулка, нарязана на кубчета
3 големи скилидки чесън, нарязани
1 с.л. нарязани листа салвия
2 ч.л. рапично олио
1 голяма тиквичка, разполовена и нарязана
6 половинки ядки от орехи пекан
115 г пълнозърнести фузили
125 г бейби спанак

Приготвяне

1 Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване). Разбъркайте тиквата, чесъна и салвията с олиото и разпределете в тавичка за печене. Печете около 20 мин, добавете тиквичките и печете още 15 мин. Разбъркайте всичко, добавете орехите и печете още 5 мин, докато ядките се запекат, а зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират.
2 През това време сварете пастата според указанията на опаковката – около 12 мин. Отцедете, и пресипете в купа. Разбъркайте със спанака, за да омекне леко от топлината. Добавете печените зеленчуци и орехи и разбъркайте всичко добре, преди да сервирате.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ