Азиатски нудъли със скариди

07 October 2019 10:00
Азиатски нудъли със скариди
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 245
  • маз 2
  • нас. маз 0
  • въгл 35
  • захар 6
  • фибри 6
  • прот 19
  • сол 2

Продукти

2 гнезда пълнозърнести нудъли
3 скилидки чесън, ситно настъргани
1 с.л. ситно настърган джинджифил
шепа пресен кориандър, листата и
стеблата отделно, 
нарязани
½ - 1 червена люта чушка, тънко
нарязана, семките 
премахнати
1 с.л. сос тамари
4 стръка зелен лук, нарязани под ъгъл
2 шепи млад зелен грах с шушулките (около 125 г)
4 шепи бобени кълнове (около 160 г)
100 г скариди
1 лайм, кората настъргана, сокът изцеден
малка шепа листа мента (по желание)
сусамово олио, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1 Кипнете пълен чайник с вода. Сложете нудълите в купа, покрийте с вряща вода, оставете да се накиснат за 5 мин, отцедете.
2 През това време налейте 450 мл вода в широк тиган или уок и добавете чесъна, джинджифила, стеблата кориандър, лютите чушки, соса тамари, зеления лук и граховите шушулки. Кипнете и варете около 3 мин, след това добавете отцедените нудъли, бобените кълнове и затоплете напълно.
3 Добавете скаридите, кората и сока от лайм, листата кориандър и мента (ако използвате) и кипнете отново. Сервирайте в дълбоки купи с капка сусамово олио, ако желаете.
Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ