Как да си приготвим пица Алфредо вкъщи?

16 October 2019 14:44
Как да си приготвим пица Алфредо вкъщи?
Една от най-вкусните пици е пица Алфредо – на много места я приготвят толкова вкусно, че няма как да не се изкушите и да си поръчате. Днес ви показваме рецепта за пица Алфредо, която може да приготвите в домашни условия. Ако пък предпочитате, може да си я поръчате и онлайн с доставка от мястото, на което приготвят едни от най-вкусните пици Пловдив – пицария Лозана.

Съставки:

СОС

• 4 супени лъжици масло
• ¼ чаена лъжичка сол
• 1 щипка смлян черен пипер
• 4 супени лъжици универсално брашно
• 1 чаша мляко
• ¾ чаша настъргано сирене Романо

ЧЕСНОВО МАСЛО

• 2 супени лъжици масло
• 1 скилидка чесън
• 1 щипка сушен розмарин
• 1 щипка сол

ТЕСТО

• 1 чаша топла вода
• 1 пакетче мая
• 2 супени лъжици растително олио
• 1 супена лъжица бяла захар
• ½ чаена лъжичка сол
• ¼ чаена лъжичка сушен розмарин
• ¼ чаена лъжичка чесън на прах
• 3 чаши универсално брашно
• 2 броя пилешки гърди без кости, печени
• ¼ чаена лъжичка сушен розмарин
• ¼ чаена лъжичка сушена мащерка

Приготвяне

1. За да направите соса: Разтопете маслото в малка тенджера на среден огън. Смесете със сол, черен пипер и брашно, след това разбъркайте млякото и сиренето Романо. бъркайте постоянно, докато се сгъсти. Махнете от котлона, покрийте и оставете настрана.

2. За да направите чесновото масло: Разтопете маслото в малка тенджера на среден огън. Смесете чесъна, розмарина и солта. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато чесънът омекне, но не покафенее. Махнете от котлона, покрийте и оставете настрана.

3. За да направите тестото: Изсипете топлата вода в малка купа и разбъркайте маята, докато се разтвори. Оставете да почине, докато се образува пяна, около 5 минути. Смесете растителното масло, захарта, солта, розмарина и чесъна на прах заедно в купа за смесване. Разбъркайте с маята и постепенно добавете брашното. омесете, докато се оформи гладка топка. Покрийте и оставете да почине 1/2 час.

4. Загрейте фурната до 200 градуса F (400 градуса F). Подправете печеното пиле с розмарин, мащерка, подправка за домашни птици, чесън на прах и сол. Нарежете го и го оставете настрана.

5. За да подредите пицата: Разточете тестото и го Разстелете върху подготвен съд за печене. Отгоре намажете с охладено чесново масло, покривайки цялата кора. След това намажете с сос Alfredo. Поставете нарязаното пилешко месо отгоре.

6. Печете в предварително загрята фурна в продължение на 20 минути или докато кората на леко покафенее. Извадете от фурната и оставете да си почине 2 до 3 минути преди разрязване.
Прочетете повече за:
пицаАлфредоПловдив
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ