Коблер с ябълки и сливи

21 October 2019 11:41
Коблер с ябълки и сливи
85 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 454
  • маз 21
  • нас. маз 13
  • въгл 60
  • захар 38
  • фибри 3
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

За плодовете
100 г масло, нарязано
100 г кристална захар
2 шушулки ванилия,
семенцата остъргани
700 г твърди сливи,
почистени от костилките и
едро нарязани
300 г ябълки, обелени,
почистени и нарязани
1 ч.л. канела
За коблер тестото
1 яйце
100 мл мляко
140 г студено масло,
нарязано на кубчета
280 г брашно
140 г кристална захар
½ ч.л. канела
1 с.л. бакпулвер
2 с.л. захар демерара
крем фреш или заквасена
сметана, за сервиране

Приготвяне

1 За плодовете сложете всички съставки в тенджера. Гответе на тих огън, като разбърквате, докато маслото се разтопи и захарта се разтвори. Оставете да къкри, докато получите компот с парченца плодове, след това оставете настрана.
2 Загрейте фурната до 190°С (170°С с обдухване). Разбийте яйцето и млякото и оставете настрана. Претрийте маслото с брашното, докато стане на трохи, след това добавете захарта, канелата, бакпулвера и щипка сол. Добавете разбитото мляко с яйце и разбъркайте, докато получите гъста смес.
3 Пресипете компота в съд за печене и покрийте с големи лъжици от сместа за коблера, като оставите няколко непокрити места, за да могат плодовете да кипят, накрая поръсете със захарта демерара. Печете 35-40 мин, докато топингът стане златист. Извадете от фурната и оставете да изстине за 5 мин, преди да сервирате.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ