Миди по тайландски

28 October 2019 11:36
Миди по тайландски
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 476
  • маз 36
  • нас. маз 30
  • въгл 8
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

червена люта чушка, нарязана
малка връзка кориандър, листата и
стеблата разделени
2 скилидки чесън
1 парче джинджифил колкото палец,
обелено
400 г консерва кокосово мляко
1 стрък лимонена трева
200 г кралски скариди
500 г миди, почистени
1 лайм, нарязан на резени
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1 Смелете в блендер половината люта чушка, стеблата кориандър, чесъна, джинджифила и кокосовото мляко.
2 Налейте сместа в тиган, добавете лимонената трева и гответе на умерен огън 5 мин. Засилете огъня, добавете скаридите и мидите, покрийте с капак и гответе 4 мин – скаридите трябва да станат розови, а черупките на мидите да се отворят (изхвърлете онези, които са останали затворени). Изхвърлете лимонената трева.
3 Разпределете морските дарове и бульона в две купи и изстискайте отгоре малко сок от лайм. Нарежете листата кориандър и ги поръсете заедно с останалата част от лютата чушка. Поднесете с резени хрупкав хляб за топене в соса.
Прочетете повече за:
без глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ