Икономист: ГЕРБ да е, но с човешко лице

31 October 2019 15:31
Икономист: ГЕРБ да е, но с човешко лице
След първия тур на местните избори, управляващите пак са първа политическа сила, макар леко да отстъпват позиции в местната власт. БСП плахо се завръща, но не се възприема като голямата алтернатива. Изводът на социолози и политолози е, че избирателят не иска смяна на субекта на властта, а на стила на управление.

За балотажа изгледите са ГЕРБ да победи в повечето градове, включително в Пловдив и Варна. За пробив би могло да се говори само, ако загуби знаковата София.

Защо никоя формация не успя да консолидира силна протестна нагласа четете в новия брой на сп. "Икономист", който е на пазара от 1 ноември.

В бр. 43 може да намерите още:

ТИХОМЪЛКОМ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС

Протоколното изгонване на дипломат няма да реши проблемите, породени от пускането на руски военен самолет да превози С-400 до Сърбия

ВЗРИВЕНИЯТ СТАРТ НА ГЕШЕВ

Новият главен прокурор най-вероятно ще започне кариерата си след „меко връщане“ на кандидатурата му от президента

БЮДЖЕТ БЕЗ БУФЕРИ

Правителството разчита на вътрешното потребление и неглижира ролята на инвестициите при по-лош от очаквания външен сценарий през 2020 година

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА

Нелогичната забрана на сделката между ЧЕЗ и „Еврохолд“ защитава статуквото и укрепва средата на правна несигурност в България

ПЕЧЕЛИВШИ И ГУБЕЩИ В СИРИЯ

Анкара и Москва циментираха влиянието си, Вашингтон загуби основни позиции

„ПЕТЪЦИ ЗА КОНСКИ СИЛИ“ СРЕЩУ „ПЕТЪЦИ ЗА БЪДЕЩЕТО“

Появата на новото движение отразява разделението на тема климатичните промени в Германия


В бр. 43 на „Икономист“ ще намерите и специално приложение „ФАРМАЦЕВТИЧНА ИНДУСТРИЯ“, от което ще разберете защо държавната намеса в сектора води до окрупняване на бизнеса и недостиг на лекарства.

И още в броя: анализи и коментари, личен капитал, наука, култура, спорт и пътешествие. Може да намерите новия брой на "Икономист" в пунктовете за разпространение на печата, в големите търговски вериги и веригите бензиностанции.

Част от темите ще откриете и на сайта www.iconomist.bg, заедно с най-важните информации от деня. Приятно четене!
Прочетете повече за:
списаниеИкономист
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ