Крем от печени дюли с мадейра и сметана

05 November 2019 10:36
Крем от печени дюли с мадейра и сметана
50 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 766
  • маз 56
  • нас. маз 32
  • въгл 40
  • захар 33
  • фибри 2
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

2 едри дюли, обелени и нарязани
100 г захар
1 шушулка ванилия, семенцата
изстъргани
1 портокал, кората настъргана
½ лимон, сокът изцеден
300 мл мадейра
350 мл пълномаслена сметана
150 мл кисело мляко
шепа запечени лешници

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Подредете парчетата дюли в намаслена тава и ги поръсете със захарта и семенцата ванилия, сложете и шушулките. Добавете портокаловата кора и лимоновия сок, сипете мадейрата и 100 мл вода. Покрийте с фолио и запечете за 25-30 мин, докато дюлите станат розови и меки.
2 Оставете да изстинат, след това разбийте половината дюли на пюре, останалите нарежете на ситно. Редуцирайте останалия от печенето сос до сироп. Разбъркайте пюрето с нарязаните дюли. Разбийте сметаната до меки връхчета и разбъркайте с киселото мляко и малко от сиропа. Разпределете в чаши сметановата смес, дюлите и сиропа, като ги редувате на слоеве. Натрошете лешниците и ги поръсете най-отгоре преди сервиране
Прочетете повече за:
1 от 5-на-денбез глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ