Матар панир

05 November 2019 11:59
Матар панир
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 544
  • маз 35
  • нас. маз 18
  • въгл 18
  • захар 14
  • фибри 8
  • прот 35
  • сол 0

Продукти

1 с.л. слънчогледово олио
225 г сирене панир, нарязано на 3 см
кубчета
2,5 см пресен джинджифил, настърган
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кориандър
1 зелена люта чушка, тънко нарязана
4 едри зрели домата, обелени и нарязани
(или 200 г нарязани домати от консерва)
150 г замразен грах
1 ч.л. гарам масала
малка връзка кориандър, едро нарязан
хляб наан, питка или ориз, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте олиото в тиган на силен огън, докато стане горещо. Добавете сиренето панир и намалете леко огъня. Пържете, докато започне да става кафяво по ръбчетата, после го обърнете и запържете от всички страни – ще покафенее по-бързо, отколкото очаквате, затова го наблюдавайте непрекъснато. Извадете сиренето от тигана и го отцедете върху кухненска хартия.
2 Сложете джинджифила, кимиона, куркумата, смления кориандър и лютата чушка в тигана, запържете ги за 1 мин. Добавете доматите, намачкайте ги с обратната страна на лъжицата и оставете сместа да къкри около 5 мин, докато сосът започне да ухае. Сипете малко вода, ако много се сгъсти. Овквусете добре. Добавете граха и варете още 2 мин, след това разбъркайте вътре сиренето и поръсете с гарам масала. Разпределете в две чинии, поръсете с листата кориандър и сервирайте с хляб или ориз.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ