Табуле с цвекло и леща

05 November 2019 13:44
Табуле с цвекло и леща
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 346
  • маз 15
  • нас. маз 2
  • въгл 35
  • захар 7
  • фибри 11
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

1 малка връзка магданоз
и още листа за 
сервиране (по желание)
1 малка връзка мента
1 малка връзка див лук
200 г репички
2 глави цвекло, обелени
и разрязани на 
четири
1 червена ябълка, почистена, разрязана
на четири, после на тънки резени
1 ч.л. смлян кимион
4 с.л. зехтин
250 г сварена киноа
400 г консерва нахут, отцеден
и 
изплакнат
400 г консерва зелена леща,
отцедена 
2 лимона, сокът изцеден

Приготвяне

Сложете зелените подправки, репичките и цвеклото в кухненски робот и ги разбийте, докато станат на малки парченца. Разбъркайте с останалите съставки, сипете постепенно лимоновия сок, като опитвате на вкус – може да няма нужда от цялото количество. Овкусете, прехвърлете в голяма чиния за сервиране, поръсете с още листа магданоз, ако желаете, и поднесете веднага.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ