Лесно агнешко задушено

05 November 2019 14:08
Лесно агнешко задушено
70 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 565
  • маз 20
  • нас. маз 7
  • въгл 65
  • захар 14
  • фибри 10
  • прот 32
  • сол 2

Продукти

700 г едри картофи, обелени
1 с.л. слънчогледово олио
и още за 
намасляване
1 голяма глава лук, нарязан
4 моркова, нарязани на
малки парчета

12 агнешки кюфтенца
450 мл пилешко грейви
(останало от друга

рецепта или купено)
2 дафинови листа
2 стръка мащерка

Приготвяне

1 Сварете картофите във вряща вода за 15 мин, отцедете и оставете да изсъхнат и да се охладят.
2 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за 10 мин, докато започне да омеква. Добавете морковите и гответе още 5 мин, докато омекнат. Прехвърлете сместа в широк 2-литров огнеупорен съд. Върнете тигана на силен огън и изпържете агнешките кюфтенца, като ги обръщате, докато станат златисти отвън. Сложете ги в огнеупорния съд. Полейте отгоре пилешкото грейви и добавете дафиновите листа и стръковете мащерка.
3 Нарежете на тънко изстиналите картофи и ги подредете върху кюфтенцата. Намажете картофите с 1-2 ч.л. олио и ги поръсете с прясно смлян черен пипер. Запечете във фурната за 20-25 мин, докато картофите омекнат и започнат да стават хрупкави по краищата, а сосът започне да бълбука.
Прочетете повече за:
фибри2 от 5-на-ден
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ