Шишчета с пиле и лимон

11 November 2019 11:23
Шишчета с пиле и лимон
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 363
  • маз 4
  • нас. маз 1
  • въгл 38
  • захар 5
  • фибри 7
  • прот 41
  • сол 1

Продукти

1 малка връзка мента, листата
откъснати
150 г кисело мляко и още за сервиране
(по желание)
1 лимон, кората настъргана и сокът
изцеден
½ ч.л. смлян кимион
½ ч.л. смлян кориандър
2 см парче пресен джинджифил,
настъргано
4 пилешки гърди, без кожа, всяка
нарязана на 6 парчета
4 пълнозърнести плоски питки
2 малки марули, нарязани
1 малка глава червен лук, нарязан, за
сервиране
мариновано червено зеле, лют сос и
хумус, за сервиране (по желание)
ЩЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ
4 метални или дървени шишчета

Приготвяне

1 Нарежете половината мента и я сложете в купа с киселото мляко, половината лимонов сок, цялата настъргана лимонова кора, подправките и джинджифила. Смесете добре и овкусете с черен пипер и щипка сол. Добавете парчетата пилешко, разбъркайте добре и приберете в хладилника за 20-30 мин. През това време накиснете 4 дървени шишчета във вода поне за 20 мин (или използвайте метални).
2 Когато сте готови да готвите месото, загрейте грила на умерен огън и покрийте тава с фолио. Нанижете пилешкото на шишчетата и ги запечете под грила за 15-20 мин, като ги обърнете по средата на печенето, докато станат кафяви и се сготвят отвътре.
3 Загрейте питките хляб под грила за няколко секунди, сервирайте ги, като наредите върху тях марулята, шишчетата, червения лук, останалия лимонов сок и мента, още гарнитури по ваш избор като кисело мляко, мариновано червено зеле, лют сос и хумус.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ