Хрупкаво патешко с палачинки

11 November 2019 15:15
Хрупкаво патешко с палачинки
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 402
  • маз 18
  • нас. маз 5
  • въгл 44
  • захар 19
  • фибри 3
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

½ краставица, нарязана на пръчици
малка връзка пресен лук, нарязан
За патешкото
1 с.л. мед
1 ч.л. китайски микс „пет подправки“
2 парчета патешки гърди
(около 170 г всяко)
За сливовия сос
5 сливи, разполовени и без костилки
50 мл сироп от агаве
1 с.л. соев сос
½ ч.л. китайски микс „пет подправки“
За палачинките
150 г брашно
рапично олио, за намасляване

Приготвяне

Патешкото
Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Смесете в купа меда с китайската подправка и намажете месото. Прехвърлете в тавичка и печете 25-30 мин, докато добие бронзов вид. Охладете за 10 мин, след това накъсайте месото и нарежете кожата на тънки ивици.
Сосът
Докато патешкото се пече, сложете всички съставки за соса в малка тенджера. Задушете бавно за 15 мин, докато сливите омекнат и сосът се сгъсти. Пасирайте до гладка смес.
Палачинките
Докато сосът се вари, сложете брашното, 125 мл вряща вода и щипка сол в купа и разбъркайте, докато получите тесто. Когато изстине достатъчно, за да може да се пипа, месете 5-10 мин. Разделете на 10 малки топки и разточете всяка възможно най-тънко. Намажете тиган с олиото и изпечете на умерен огън за 20 сек от всяка страна, докато се сготви, но без да потъмнява.
Сервиране
Намажете всяка палачинка с малко сос. Поставете отгоре патешко, няколко пръчици краставица и пресен лук.
Прочетете повече за:
патешкомесопалачинкисос
Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ