Зеленчуково къри в слоукукър

20 November 2019 11:47
Зеленчуково къри в слоукукър
250 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 391
  • маз 22
  • нас. маз 13
  • въгл 30
  • захар 18
  • фибри 14
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

400 мл консерва кокосово мляко
3 с.л. мека къри паста
2 ч.л. зеленчуков бульон на прах
1 червена люта чушка, без семки, нарязана
1 с.л. ситно нарязан джинджифил
3 скилидки чесън, нарязани
200 г тиква цигулка (претеглена обелена),
нарязана на кубчета
1 червена чушка, без семки, нарязана
1 малък патладжан (около 250 г),
разполовен и едро нарязан
15 г кориандър, нарязан
160 г замразен грах, размразен
1 лайм, кората настъргана и сокът изцеден
пълнозърнести плоски питки, за
сервиране

Приготвяне

1 Сложете всички продукти без кориандъра, граха и сока от лайм в слоукукъра и разбъркайте добре. Покрийте с капака и охладете за цяла нощ.
2 На следващия ден сгответе на ниска степен за 6 часа, докато зеленчуците омекнат напълно, тогава добавете кориандъра и граха. Топлината от ястието трябва да е достатъчна, за да ги затопли. Опитайте на вкус и добавете малко сок от лайм, ако искате да е по цитрусово. Сервирайте с пълнозърнести плоски питки.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ