Печено еленско филе с тиква и съчуанска сол

28 November 2019 10:16
Печено еленско филе с тиква и съчуанска сол
85 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 367
  • маз 19
  • нас. маз 12
  • въгл 13
  • захар 11
  • фибри 2
  • прот 35
  • сол 4

Продукти

1 малка тиква цигулка, обелена,
без 
семките, нарязана на резени
8 листа салвия
60 мл кленов сироп
3 глави лук шалот, обелени и
нарязани по 
дължина
40 г масло
600 г филе от еленско месо,
мазнината и 
сухожилията отстранени
За съчуанската сол
10 зърна съчуански пипер
1 с.л. сол на люспи
1 ч.л. нарязан розмарин

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Сложете тиквата, салвията, кленовия сироп и лука в тава, размесете ги добре с ръце, за да ги покрие сиропът. Добавете половината масло и посолете, след това запечете за 45 мин, докато тиквата омекне.
2 Докато зеленчуците се пекат, загрейте тиган и сипете в него малко олио и останалото масло. Когато започне да се пени, добавете месото и го запържете възможно най-бързо. Отстранете от огъня и оставете настрана. Щом зеленчуците омекнат, сложете месото върху тях и върнете тавата във фурната за още 15-20 мин.
3 Докато месото се пече, сложете съчуанския пипер, солта и розмарина в хаванче и ги счукайте до груба смес. Когато месото е готово, извадете го от фурната и го оставете да отпочине за 10 мин. След това го намажете с глазурата от тигана и поръсете щедро със съчуанската сол. Сервирайте нарязаното месо с тиквата и лука.
Прочетете повече за:
желязо1 от 5-на-денбез глутен
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ