Торихас с шери

28 November 2019 11:40
Торихас с шери
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 484
  • маз 24
  • нас. маз 12
  • въгл 49
  • захар 21
  • фибри 1
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

2 средно големи яйца плюс 1 жълтък
2 с.л. пълномаслена сметана
2 с.л. пълномаслено мляко
3 ч.л. кристална захар
3 с.л. сладко шери
4 дебели резена мек бял хляб
или 
бриош
зехтин, за пържене
пудра захар, за поръсване
крем фреш или гъсто кисело мляко,
за 
сервиране

Приготвяне

1 В широка и плитка купа разбийте заедно яйцата, жълтъка, сметаната, млякото, захарта и шерито. Срежете всеки резен хляб на две по диагонал и потопете парчетата в яйчената смес. Обърнете ги няколко пъти, за да се покрият добре. Оставете да се накиснат за 10 мин. Внимавайте да не станат твърде мокри.
2 Загрейте 11/2 с.л. зехтин в голям тиган и изпържете филийките за около 3 мин от всяка страна, докато станат тъмнозлатисти по ръбчетата. Дръжте изпържените филийки в слабо затоплена фурна, докато изпържите останалите.
3 Разделете филийките в чинии и поръсете с пудра захар. Поднесете с крем фреш или гъсто кисело мляко отстрани.
Прочетете повече за:
торихасшери
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ