Телешко задушено с патладжан по китайски

03 December 2019 10:42
Телешко задушено с патладжан по китайски
230 мин. Средно Порции 8

  • ккал 389
  • маз 20
  • нас. маз 7
  • въгл 10
  • захар 8
  • фибри 2
  • прот 38
  • сол 4

Продукти

5 звездовидни анасона
1 пръчка канела
3 с.л. кокосово масло
2 кг телешко месо, нарязано на едри хапки
1 л пилешки бульон
3 червени люти чушки, разрязани на две,
без семките, и още 1, нарязана на кръгчета,
за сервиране

100 г галангал (ако не  намерите,
използвайте джинджифил), нарязан
2 с.л. тайландски рибен сос
200 мл соев сос
1 с.л. захар демерара
6 листа от кафир лайм
3 патладжана, нарязани на резени
ориз и кориандър, за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 150°С (130°С с обдухване). Загрейте голяма тенджера, запечете в нея анасона и канелата, докато отпуснат аромата си, извадете ги от тенджерата. Добавете кокосовото масло и запържете месото на порции до кафяво (внимавайте да не препълвате съда). Оставете месото настрана в чиния.
2 Добавете останалите съставки без патладжана, разбъркайте добре и кипнете. Прибавете подправките и върнете месото в тенджерата, като отстраните мазнината по повърхността. Похлупете и гответе във фурната около 2 часа.
3 Махнете капака, добавете патладжана и разбъркайте добре, после върнете съда във фурната и гответе още 1 час без похлупак, докато патладжанът и месото омекнат. Оставете ястието да се охлади, така че да може да се яде, поръсете отгоре с кориандъра и кръгчетата люта чушка, сервирайте с ориз.
Прочетете повече за:
телешко месопатладжан
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ