Крокети от целина и сирене конте

06 December 2019 10:02
Крокети от целина и сирене конте
40 мин. Средно Порции 4

  • ккал 311
  • маз 24
  • нас. маз 8
  • въгл 6
  • захар 4
  • фибри 5
  • прот 14
  • сол 1

Продукти

4 пъдпъдъчи яйца
200 г целина, обелена и едро
настъргана
1 зелена ябълка, настъргана
1 с.л. естрагон или див
керевиз, едро нарязан
6 листа салвия, нарязани
100 г сирене конте,
настъргано
1 с.л. тиквени семки
2 яйца, разделени
1 ч.л. дижонска горчица
щипка едро смлян лют
червен пипер
1 с.л. рапично олио и още за
пържене
1 с.л. масло
връзка магданоз, листата
откъснати
½ глава червен лук
бял винен оцет
сол с вкус на целина

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Поставете пъдпъдъчите яйца в купа с топла вода и оставете да се темперират. Кипнете два пръста вода в малък съд и пригответе съд с ледена вода. Внимателно сложете пъдпъдъчите яйца във врящата вода, варете 2 мин, след това ги прехвърлете в купата с ледена вода. Оставете ги да изстинат напълно, после ги обелете внимателно и оставете настрана.
2 Разбъркайте целината, ябълката, зелените подправки и сиренето заедно с тиквените семки и лютия пипер, овкусете със сол и пипер. Смесете жълтъците с горчицата и разбъркайте в сместа с целината. Разбийте белтъците до твърди връхчета и ги добавете внимателно в сместа за крокетите.
3 Загрейте малко рапично олио и масло в незалепващ тиган. Сипете с лъжица част от сместа и пържете 1 мин, докато се оформи карамелизирана коричка. Обърнете внимателно и пържете още 2 мин. Преместете всички крокети върху тавичка и запечете за 5 мин. Извадете от фурната и оставете да стегнат за няколко минути. Разбъркайте магданоза, червения лук, оцета и солта и сервирайте заедно с крокетите.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ