Суперлесна глазирана корона от пуйка

06 December 2019 14:54
Суперлесна глазирана корона от пуйка
100 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 519
  • маз 22
  • нас. маз 10
  • въгл 16
  • захар 16
  • фибри 1
  • прот 65
  • сол 1

Продукти

50 г масло, меко
2 кг пуешка корона с кост
1 ч.л. китайски микс „пет подправки“
или щипка смлян карамфил
За глазурата
4 с.л. мед
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. червен винен оцет

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Намажете пуйката с маслото и овкусете със сол и половината от китайския микс. Сложете в тава с кожата нагоре и запечете за 30 мин. Докато пуешката корона се пече, разбъркайте всички съставки за глазурата с останалата половина от микса „пет подправки”.
2 Извадете пуешката корона от фурната и намажете щедро кожата с половината глазура. Продължете да печете още един час, като намажете още два пъти с глазурата, докато месото се сготви отвътре и глазурата стане лепкава и се карамелизира. Оставете да отпочине поне за 20 мин, преди да нарежете на парчета. Запазете соса от печенето, за да приготвите грейви сос.
Прочетете повече за:
пуйкабез глутен
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ