Чийзкейк с лайм

26 December 2019 14:49
Чийзкейк с лайм
40 мин. Средно Порции 16

  • ккал 428
  • маз 33
  • нас. маз 21
  • въгл 28
  • захар 22
  • фибри 4
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

250 г джинджифилови бисквити
125 г масло, разтопено
600 г крем сирене
100 г пудра захар
3 лайма, кората настъргана (запазете сока за глазурата)
300 мл пълномаслена сметана
За глазурата
4 листа желатин
100 г захар
6 лайма, сокът изцеден и настърганата кора на 3 лайма

Приготвяне

1 Разбийте бисквитите на трохи в кухненски робот, или ги сложете в найлоново пликче за храна и ги намачкайте с точилка. Смесете ги с разтопеното масло, сипете ги на дъното на 20 см форма за кейк с падащо дъно и ги притиснете добре. Охладете в хладилника, докато е необходимо.
2 Сложете крем сиренето, пудрата захар и кората от лайм в купа, разбийте ги с електрически миксер, докато се получи гладка смес. Добавете пълномаслената сметана и продължете да разбивате, докато всичко се съедини добре. Прехвърлете с лъжица сметановата смес върху бисквитите, като работите от ръбовете към вътрешността и внимавате да не останат въздушни мехурчета. Загладете повърхността с обратната страна на лъжицата. Оставете в хладилника, докато приготвяте глазурата.
3 Накиснете желатина в студена вода. Сложете останалите съставки за глазурата в тенджера с 200 мл вода. Гответе внимателно, докато захарта се разтвори и сиропът започне да къкри. Отцедете и изстискайте желатина от цялата вода, добавете към горещия сироп, за да се разтвори. Оставете всичко да се ароматизира, докато леко се охлади, прецедете в кана. Когато изстине, полейте върху чийзкейка и приберете в хладилника да стегне. Внимателно извадете чийзкейка от формата и сервирайте на парчета.
Прочетете повече за:
чийзкейклайм
Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ