Двойно шоколадови бишкоти с портокал

23 December 2019 15:25
Двойно шоколадови бишкоти с портокал
75 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 171
  • маз 7
  • нас. маз 2
  • въгл 21
  • захар 11
  • фибри 2
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

110 г брашно с набухвател
1 с.л. какао на прах
60 г смлени бадеми
75 г кристална захар
50 г тъмен шоколадов чипс
40 г захаросана
портокалова кора
1 голям портокал, кората
настъргана
1 голямо яйце и 1 жълтък,
разбити
1 ч.л. ванилов екстракт
¼ индийско орехче,
настъргано

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете брашното, какаото, смлените бадеми, захарта, шоколадовия чипс, захаросаната портокалова кора, настърганата портокалова кора и щипка сол в голяма купа и разбъркайте добре. Направете кладенче в средата, добавете разбитите яйца и ваниловия екстракт. С ръце замесете тестото.
2 Оформете тестото като заоблен дънер с размери около 15 х 5 х 2,5 см. Преместете го в тава, застлана с хартия за печене, печете 30 мин, докато стане твърдо на пипане (ще се разцепи и напука на повърхността, това е нормално). 
3 Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 мин. С остър назъбен нож нарежете на резени, дебели около 1-1,5 см.
4 Сложете бишкотите обратно в тавата и намалете фурната до 150°С (130°С с обдухване). Печете 30 мин, докато бишкотите станат целите твърди. Охладете напълно, след това завийте в хартия за печене или приберете в кутия с капак.
Прочетете повече за:
вегетарианци
Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ