Макарони с микс от сирена

20 December 2019 15:39
Макарони с микс от сирена
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 760
  • маз 33
  • нас. маз 20
  • въгл 80
  • захар 7
  • фибри 5
  • прот 32
  • сол 2

Продукти

350 г къса паста
2 с.л. масло
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. горчица на прах
½ ч.л. кайенски пипер (по желание)
3 с.л. брашно
500 мл мляко
250 г смес от сирена, каквито имате
(чедър, камамбер, бяло
саламурено), и твърдо сирене като
пармезан за топинг

Приготвяне

1 Сварете пастата според упътването на опаковката, отцедете и оставете настрана.
2 Разтопете маслото в тенджера, добавете чесъна и гответе 1 мин, докато омекне, тогава добавете горчицата и кайенския пипер, гответе още 1 мин. Прибавете брашното и разбъркайте, за да стане на каша, гответе 1 мин, докато сместа започне да бълбука леко. Отстранете от огъня и постепенно налейте млякото, като разбърквате непрекъснато, така че сосът да не стане на бучки. Върнете на огъня за още 5 мин, докато се сгъсти. Добавете сирената и разбърквайте, докато се разтопят, прибавете пастата.
3 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Сложете пастата в огнеупорен съд, настържете отгоре твърдото сирене и запечете за 25-30 мин, докато стане златисто и сместа започне да бълбука. Оставете да се охлади за 10 мин и тогава сервирайте.
Прочетете повече за:
вегетарианцикалций
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ