Яйца с брюкселско зеле и спанак в тиган

20 December 2019 15:46
Яйца с брюкселско зеле и спанак в тиган
50 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 268
  • маз 15
  • нас. маз 3
  • въгл 10
  • захар 6
  • фибри 6
  • прот 21
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
1 ч.л. семена кимион
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, смачкани
1 зелена люта чушка, нарязана (без семките, ако не
обичате много люто)
300 г брюкселско зеле, едро нарязано
450 г спанак
½ лимон, сокът изцеден
6 яйца
½ малка връзка кориандър, кисело мляко, лют сос
срирача и дебели филии хляб с квас, за
сервиране

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в тиган с високи стени, поръсете кимиона и запечете за кратко, след това добавете лука и пържете около 5 мин, докато омекне. Прибавете чесъна и лютата чушка и пържете още 1 мин. Сипете брюкселското зеле в тигана и гответе още 5 мин, докато омекне, а след това добавете и спанака – може да се наложи да го направите на порции. Гответе, докато спанакът омекне, след това сипете лимоновия сок по ваш вкус. Овкусете добре.
2 Направете с лъжица 6 вдлъбнатини в сместа и чукнете в тях по едно яйце. Покрийте с капак и гответе 5-7 мин, докато яйцата стегнат, но жълтъкът е все още течен. Поръсете с кориандър и сервирайте веднага, като полеете отгоре кисело мляко и лют сос, добавете отстрани нарязан хляб с квас.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ