Празнично пълнено пилешко

30 December 2019 15:52
Празнично пълнено пилешко
55 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 589
  • маз 23
  • нас. маз 11
  • въгл 44
  • захар 6
  • фибри 5
  • прот 49
  • сол 3

Продукти

За пилешкото
4 пилешки гърди
4 с.л. крем сирене с подправки
2 с.л. желе от червени боровинки
8 резена пармска шунка
За печените картофи
500 г картофи, нарязани
2 с.л. зехтин
3 с.л. хлебни трохи
1 с.л. сушен лук
1 стрък салвия, ситно нарязана
½ лимон, сокът изцеден
100 г рукола

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). За картофите загрейте зехтина в тиган, добавете хлебните трохи, сушения лук и салвията, запържете за 1-2 мин. Сложете картофите в тава, полейте ги със сместа от тигана, посолете, разбъркайте добре и запечете за 30-40 мин, докато омекнат и станат златисти отгоре.
2 Разрежете пилешките гърди наполовина хоризонтално и ги разтворете като книга. Намажете всяка от тях с 1 с.л. крем сирене и 1/2 с.л. боровинково желе. Затворете ги и завийте всяка в резен пармска шунка. Покрийте тава с алуминиево фолио и сложете отгоре пилешките рула. Когато картофите са се пекли 20 мин във фурната, сложете там и тавата с пилешкото. Оставете да се пекат още 20 мин.
3 Извадете двете тави от фурната и поръсете картофите с лимонов сок и рукола. Разпределете ги в четири чинии и добавете по едно пилешко руло.
Прочетете повече за:
замразява се
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ