Запечени кореноплодни зеленчуци в тава

30 December 2019 15:58
Запечени кореноплодни зеленчуци в тава
65 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 485
  • маз 32
  • нас. маз 5
  • въгл 32
  • захар 13
  • фибри 9
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

1 кг смесени кореноплодни зеленчуци –
моркови, пащърнак, ряпа, нарязани на
пръчици и разполовени
220 г пресни картофи, разполовени
3 скилидки чесън, небелени
4 стръка розмарин
4 стръка мащерка
2 с.л. зехтин
50 г смесени ядки или семена
45 г вегетарианско сирене фета
За дресинга с печен чесън
2 с.л. зехтин
1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
1 лимон, сокът изцеден

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете зеленчуците, картофите и чесъна в голяма тава. Пъхнете между тях стръковете розмарин и мащерка, полейте със зехтин и разбъркайте добре. Овкусете и запечете за 50 мин, докато всички зеленчуци омекнат.
2 Изцедете скилидките чесън и ги разбийте заедно с останалите съставки за дресинга или ги разбъркайте в купа. Поръсете зеленчуците с дресинга, ядките и сиренето фета, сервирайте.
Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ