Ризото с гъби, кестени и перлен ечемик

30 December 2019 16:05
Ризото с гъби, кестени и перлен ечемик
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 554
  • маз 13
  • нас. маз 4
  • въгл 85
  • захар 10
  • фибри 6
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, смачкани
180 г кестени, едро нарязани (по
желание)
2 стръка мащерка, листата откъснати
250 г смес от гъби, нарязани
300 г перлен ечемик
150 мл бяло вино
1 л зеленчуков бульон
4 с.л. сирене рикота
80 г рукола
листа магданоз (по желание), за
сервиране

Приготвяне

1 Загрейте зехтина в голям тиган на умерен до силен огън, добавете лука и пържете около 10 мин, докато омекне. Прибавете чесъна, кестените, ако използвате, и мащерката, пържете още 1 мин, след това сипете гъбите и пържете още 3 мин, докато започнат да омекват.
2 Разбъркайте в тигана перления ечемик, като се уверите, че всичко е добре смесено, гответе още 2-3 мин. Сипете виното и оставете да започне да бълбука, за да се редуцира наполовина. Налейте една трета от бульона, разбъркайте, намалете огъня и оставете перления ечемик да поеме течността. Продължете да добавяте останалия бульон на части, след като течността се поеме от ечемика.
3 Разбъркайте вътре руколата, гответе 1 мин и разпределете в чинии. Сложете най-отгоре от рикотата и поръсете с листа магданоз, ако желаете.
Списанието
BBC Good Food България - Брой 202
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ