Джинджифилови човечета

31 December 2019 16:23
Джинджифилови човечета
120 мин. Лесно Порции 20

  • ккал 154
  • маз 5
  • нас. маз 3
  • въгл 26
  • захар 12
  • фибри 1
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

175 г тъмна захар мусковадо
85 г златен сироп (или
мед)
100 г масло
350 г брашно и още за
поръсване
1 ч.л. сода
бикарбонат
1 с.л. смлян джинджифил
1 ч.л. смляна канела
1 яйце, разбито
За декорация
готов айсинг
шоколадови копчета или ситни
захарни перли (по желание)

Приготвяне

1 Разтопете захарта, златния сироп (или меда) и маслото, кипнете за 1-2 мин. Оставете да се охлади за 10 мин.
2 Сложете брашното, содата бикарбонат и подправките в купа. Добавете топлата смес и яйцето, разбъркайте, след това леко премесете, докато се събере на топка. Завийте във фолио и охладете поне за 30 мин.
3 Извадете тестото от хладилника и оставете на стайна температура, докато омекне. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване) и застелете с хартия за печене две тави.
4 Разточете тестото до дебелина на монета от 1 лев и изрежете човечета с резец за сладки. Премесете остатъка от тестото, разточете отново и изрежете още човечета.
5 Поставете изрязаните бисквити в тавите и печете 10-12 мин, като размените местата на тавите по средата на печенето. Оставете да се охладят за 5 мин в тавите, след това извадете върху решетка. Декорирайте с айсинг и поръсете със захарни перли. Оставете да изсъхнат за 1-2 часа. Ще се запазят до три дни в затворена кутия.
Прочетете повече за:
вегетарианци
Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ