Пандишпанов чийзкейк с ягоди и бадеми

Лесен и сочен сладкиш – гарантирано удоволствие за всеки, който го опита

16 March 2015 13:46
Пандишпанов чийзкейк с ягоди и бадеми
60 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 485
  • маз 31
  • нас. маз 16
  • въгл 45
  • захар 1
  • фибри 1
  • прот 7
  • сол 0

Продукти

175 г масло, много меко, и още за намазване
250 г захар
4 големи яйца
200 г брашно с набухвател
50 г смлени бадеми
75 г пълномаслено кисело мляко
2 ч.л. ванилов екстракт
250 г ягоди, почистени и нарязани
шепа филирани и запечени бадеми

[b]ЗА ЧИЙЗКЕЙКА[/b]
200 г пълномаслено крем сирене
25 г захар
1 голямо яйце

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Намаслете и покрийте с хартия за печене дъното и стените на кръгла форма за кекс (23 см). Смесете продуктите за чийзкейка в купа и ги разбийте, докато се съединят – не прекалявайте, за да не стане сместа течна. Оставете настрани.


2. Сложете маслото, захарта, яйцата, брашното, смлените бадеми, киселото мляко, ванилията и щипка сол в голяма купа. Разбийте всичко заедно до гладка смес с ръчен електрически миксер.


3. Сипете половината смес за сладкиша във формата и поръсете отгоре половината ягоди. С обратната страна на лъжицата направете вдлъбнатини в сместа и сложете в тях по една лъжица от сместа за чийзкейк, така че половината да остане. Покрийте внимателно с останалото тесто, без да размествате чийзкейка и ягодите. Поръсете с останалите ягоди и по лъжица от останалия чийзкейк, като използвате същия метод.


4. Отгоре поръсете с бадемите и запечете за 50 мин до 1 час, докато забодена клечка в сладкиша излезе суха. Охладете за 20 мин във формата, преди да извадите сладкиша оттам. Вкусен е както топъл, така и студен.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ