Бианка Йовчева - Мока мъфинчета с капучино глазура

Публикувано на: 03.10.2011 в 19:08 часа

2 с.л. нес кафе
90 г захар
90 г масло
1 с.л. мед
200 мл вода
230 г брашно
2 с.л. какао д-р Йоткер
1 ч.л. сода бикарбонат д-р Йоткер
3 с.л. мляко
1 голямо яйце, леко разбито
1 ампула ванилия на д-р Йоткер

ЗА ГЛАЗУРАТА
200 мл сметана
1/2 ч.л. канела

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в тенджерка маслото, меда, захарта и водата и внимателно загрейте с разбъркване, докато се стопи захарта. Намалете котлона и оставете  да къкри около 5 -6 минути. Прехвърлете в подходящ съд и оставете да се охлади.
2. Разтворете содата в млякото. Добавете разбитото яйце и ванилията. Към пресятото брашно и какаото добавете охладената течност и яйчната смес. Разбъркайте. Разпределете тестото във форми за мъфини, като ги напълните до 3/4 от обема им. Печете до суха клечка.Извадете и охладете на решетка.

3. Разбийте сметаната докато се сгъсти и покрийте охладените мъфини.Поръсете с канела.Насладете им се с чаша ароматно кафе.

..................................