Великденско меню с Good Food

Публикувано на: 05.04.2018 в 5:56 часа
1 от 2

Шефът от BBC Том Керидж приготвя лесно тристепенно меню с великденско печено, на което да се насладите с приятели и семейството.

Великден е подвижен празник. Символично е пролетен празник, но в кулинарно отношение сме още твърде близо до зимата и експлозията от пролетни зеленчуци не е пристигнала още.

Така че за този Великден подходих реалистично към продуктите, които се намират на пазара през април. Реших да отпразнувам последния шанс да се насладим на едно неделно печено с по-топъл характер, но добавих няколко аромата, които да го украсят. Пролетта е зад ъгъла и скоро ще ни липсват тъмнозелените листни зеленчуци, кореноплодните и плътните сладки десерти. Да им се насладим, докато още можем.

Сътрудник-редакторът на GoodFood Том Керидж е редовен презентатор на BBC и шеф-собственик на The Hand and Flowers и The Coach – и двата в Марлоу, Бъкингамшър. Последната му книга - „Lose Weight for Good”, е вече на пазара. 

ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД ЗА 6-има
Плоски питки с фета за споделяне
Пълнено агнешко бутче, печено в слама
Запечен карфиол с дресинг с каперси
Моркови с кимион
Лепкав банофи сладкиш с тофи сос

Рецептите за апетитните предложения за Великденската трапеза можете да намерите в новия брой на списание Good Food, който вече е на пазара.

Коментари

....................................