Лесни съвети за бързо къри

Публикувано на: 25.08.2018 в 12:59 часа

Екипът на „GoodFood” споделя идеи как да превърнете вашето къри от тежко занимание в удоволствие за минути.

„Често ми се струва, че чътнито от манго е прекалено сладко, затова вместо него аз правя бърза салца от нарязано манго от консерва, настърганата кора и сока на един лайм, лют червен пипер и нарязан кориандър.“ Кейси Бест, кулинарен редактор

„Чапати, купено от магазина, понякога има нужда от подсилване на вкуса, така че аз затоплям тези питки на горещ решетъчен тиган, докато приятно се запекат, преди да ги сервирам.“ Кейси

„Децата ми обичат пападам – казва главният кулинарен редактор Барни Дезмазери. - Ние обичаме да ги приготвяме в микровълновата, така че да се извиват нагоре. След това ги отрупваме с къри и ориз и ги ядем с ръце.“

„Един индийски готвач ме научи, че малко оцет, добавен в края на готвенето, прави соса не толкова мазен. Работи!“ - Челси Колинс, кулинарен асистент

„Дори когато използвате полуготово къри или сосове, все пак може да подсилите вкуса и да постигнете добър баланс на сладко, кисело, солено и пикантно. Малко лайм, щипка захар или сол могат да променят всичко.“- Барни

„Харесва ми да смеся чили сос с кисело мляко, така че да се получат люти „джобчета“. Получава се прекрасен дип, който да сервирате с топъл хляб наан.“ - Мириам Найс, асистент кулинарен редактор

Коментари

....................................