Грах BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети

Грах

Граховите зрънца растат във вътрешността на обли, дълги шушулки. Както при всички останали зеленчуци, техните захари започват да се превръщат в нишесте скоро след като бъдат откъснати, затова са най-вкусни току-що набрани. Замразения грах се слага в лед веднага след обирането (в рамките на три часа) и вкусът му може да бъде по-добър от вкусът на пресен грах, но набран преди няколко дни.

Наличност

Пресният грах е най-добър от май до ноември.

Приготвяне

Сварен (2-3 мин, използвайте минимално количество вода, и не добавяйте сол, защото зрънцата се втвърдяват. Щипка захар ще накара тяхната сладост да изпъкне). На пара (2-3 мин).

...................................