Как да приготвим идеална паста

Публикувано на: 09.09.2010 в 17:24 часа
1 от 2

 

Всички видове паста се нуждаят от достатъчно пространство в съда, в който ги приготвяме, и трябва винаги да са покрити с вода. Не покривайте тенджерата.

За да сварите пастата, я изсипете във вряща вода, изчакайте да заври отново и разбъркайте бързо, за да разделите слепените парченца. След това я оставете да ври спокойно.

Както повечето салати и тези с паста ще станат по-вкусни и ще изглеждат по-добре, ако ги залеете с дресинга непосредствено преди да ги поднесете. Сварената паста малко прилича на сюнгер - много бързо поема дресинга. Ако поръсите сварената и охладена паста със зехтин и я разбъркате, ще й попречите да абсорбира соса, но това е възможно само ако не броите калориите.

Добавянето на сол при варенето ще подобри вкуса на готовата паста, но можете да не правите това, ако трябва да ограничите приема на сол.

Коментари

...................................