Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2

05 February 2015 16:03
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2Полезни умения за умопомрачителни торти - част 2

ИЗМАЗВАНЕ С МАСЛЕН КРЕМ

Това е лепилото, което ще залепи вашия марципан или захарно тесто

 

След като напълните тортата, сложете отгоре от масления крем. С помощта на палетен нож го разнесете към краищата, като покриете цялата торта отгоре и отстрани.

С палетния нож направете остър ръб и загладете повърхностите. Охладете поне за 30 мин преди да покривате тортата.


ОБЛИЧАНЕ С МАРЦИПАН ИЛИ МАСЛЕНО ТЕСТО

Щом разточите до нужния размер, повдигнете марципана или захарното тесто с помощта на точилката и го поставете върху измазаната торта.

Загладете евентуалните балончета и избутайте покритието към ръбовете

С малък остър нож отрежете излишното тесто или марципан.

Накрая загладете тортата, за да полирате повърхността.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ