Покрийте с тесто форма за тарта

24 September 2014 12:02
Покрийте с тесто форма за тарта
Покрийте с тесто форма за тартаПокрийте с тесто форма за тарта

Усъвършенствайте техниката за покриване на тавичка за тарта с тесто в няколко лесни стъпки.

1. Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на лист с дебелина 5 мм и с 5 см по-широк от основата и стените на тавичка.






2. Навийте тестото върху точилката, в посока към вас, като го повдигате. Внимателно го развийте върху тавичката, като оставите да висят отвън равни краища.





3. Внимателно притиснете тестото към тавичката и ъглите – така ще имате приятен ръб след печенето.






4. За да отрежете излишното тесто, силно натиснете с точилката по краищата на тавичката. Притиснете внимателно тестото към стените, като го изтеглите леко нагоре – ще се свие малко при печенето. Охладете за поне 30 мин – така глутенът ще отпочине, което ще предотврати свиването на тестото във фурната.

 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ