Издания

BBC GOODFOOD БР. 146

Това е броят, в който ще откриете разнообразие от вълнуващи рецепти с плодове и зеленчуци от късното лято и настъпващата есен. Възползвайте се от изобилието на сезона и включете в ежедневното си меню нашите интригуващи предложения.

 

 

Рубриката СЕЗОНЪТ НА представя Звездите на сезона – патладжан, цвекло, тиквички, царевица. Ето и идеи с тях - Люто-кисел патладжан, Печено цвекло със заатар, нахут и кисело мляко с хариса, Салата от запечени сладки тиквички и къдраво зеле, Царевица на грил с чили майонеза, кориандър и фета.

 

Рубриката ВСЕКИ ДЕН предлага да приготвите четири Засищащи супи - Пикантна бобена супа, Супа със запечени сладки картофи и моркови, Супа от цвекло с фета, репички и крутони, Пилешки рамен. Изберете някои от нашите девет предложения и Направете за вечеря - Пилаф с тиква, Хотдог със зелена чушка, Супа с пушена треска и сладка царевица, Спагети с кюфтенца от риба тон, Пай с шунка и естрагон, Нудъли със скариди и ориз, Руло с телешко и бекон, Питки със зеленчуци, Пилешко къри кацу. 

 

Рубриката УИКЕНД дава идеи за Вечеря по здрач - Салата с калмари, чили и лайм, Телешко филе на барбекю и сметанов сос с горчица, Печена царевица с чеснов маслен сос, Бейби картофи във фолио, Пресен лук на скара, Запечен пресен ананас с ром и сладолед. Интересни са и предложенията за Ливанска вечеря за двама - Агнешки кюфтета с карфиол и нахут, Халуми с домати и меласа от нар, Салата от патладжан, Дип от тиквички и тахан, Крутони със заатар, Лимонада от диня с портокалов цвят. Ако сте решили да гледате с приятели някое голямо спортно състезание, посрещнете ги с Меню за победители - Картофи на фурна по индийски, Люто печено агнешко, Сол с подправки, Доматен качумбър, Свежа гарнитура с краставица и мента. И непременно пригответе за десерт Хубав пай - Сладко маслено тесто, Пай с ябълки и къпини, Пай с малини, смокини и кардамон, Пай със сливи и марципан. Ще научите и Как да покрием пая, а също как да му направите Забавни ръбчета. 

 

Рубриката ЗДРАВОСЛОВНО предлага интригуващо Интервю с д-р Гайдурков и неговото мнение за универсалния хранителен режим, който задължително трябва да включва 10% животински продукти. Научете повече за Щефан Хип и за особеностите на биоземеделието. Вкусно и полезно -  такива са предложенията за Пилешко с хрупкава коричка и домати, Печена сьомга с фенел и домати, Хрупкава салата със скариди и нудъли, Печени средиземноморски зеленчуци с бобено пюре. В Пълна промяна ще научите как да приготвите По-лек киш Лорен.

 

Рубриката УМЕНИЯ показва Стъпка по стъпка как се прави Терин със заешко и шамфъстък. Училище за готвачи дава Полезни съвети и техники. 

 

В ТОЗИ БРОЙ ще научите за променливата съдба на едно от по-модерните хранения - Няма време за обяд? Последна хапка е с парче Кейк с моркови и тиквички. 

...................................