Прясно месо и свежи продукти в магазин "Котлет"

Публикувано на: 04.05.2016 в 13:03 часа
1 от 2

Празници, пътувания, гости – посрещаме май месец, както трябва – слънчево настроение сред най-близките. В най-празничното време в софийския квартал „Стрелбище“ отвори врати месарският магазин „Котлет“, като по поръчка, защото магазинът предлага не само разнообразие от най-нестандартните и интересни разфасовки натурално месо, а и уникално меню от месни ястия.

И като стана дума за поръчки, серията „Специални случаи“ е важна част от концепцията на магазин „Котлет“ и включва отворена кухня, в която професионалните готвачи, автори на всички рецепти, приготвят месото пред клиентите. Корона от котлет, Пълнен котлет, Поркета от гърди, са част от неустоимите предложения за Специални случаи в магазин „Котлет“, а те повярвайте ни, не са никак малко. Порциите са големи и са перфектното решение на проблема какво да сготвим за многобройните гости по празниците. Приготвят се само след направена поръчка, за да се вземат на следващия ден топли от кухнята на „Котлет“ и да се сервират директно на масата.

Котлет е модерна градска месарница, предлагаща услугата опушване. Имат собствена пушилня с дървени стърготини и примамливо меню от разнообразни меса за студено или топло опушване. „Котлет“ предлага и намясто пълнени наденици. В магазина има машина за пълнене на наденици с накълцано прясно месо.

В помощ на кулинарните ентусиасти от „Котлет“ предлагат и уникалната серия Easy, която включва ежедневно сменящо се меню от пресни сурови заготовки, отново по рецепти на главния готвач. Вашата роля в приготвянето им е само да ги довършите вкъщи – на фурна, котлон или барбекю – най-добре ще ви посъветват консултантите в магазина.

Този огромен избор на видове, разфасовки, сготвени и полусготвени ястия превръща поводите за събиране с близките още по-специални. Магазин „Котлет“ се намира на ул. „Нишава“ 153, а съвсем скоро се насочва и към други столични квартали.

Готвачите на „Котлет“ споделят с нас любимата си рецепта за поркета от гърди с кожа. Това уникално и ароматно крехко свинско, обвито в хрупкавата коричка на кожата, може да нахрани цялото семейство, плюс всички гости. Споделяме ви тяхната рецепта за поркета, ако ви допадне, а тя определено ще ви хареса, може да си купите свежо и натурално свинско месо, нужните подправки и съставки, за да я приготвите сами. Също така може да я вземете готова за доизпичане във вашата кухня или за много гладните – направо да ви я сготвят в кухнята на „Котлет“. Изборът е ваш.

Поркета от гърди с кожа

Продукти:

Едно цяло парче бекон с кожа

Кимион – ок. 5гр

Черен пипер – ок. 5гр

Семена анасон – 3-4гр.

Начин на приготвяне:

Беконът трябва да е с дебелина 2 – 2,5 см, в случай, че е повече – отрежете малка част, за да може да се завие по-лесно на руло. Овкусявате с кимион, сол, черен пипер и семена анасон и завивате бекона на руло. Завързвате с конец, за да се задържи, и намазвате с мазнина, червен пипер и сол. Пече се на слаб огън за около два часа. След това нарежете на филии и сервирайте по желание – в порция с гарнитура или в питка за сандвич.

Коментари

...................................