Хибридни печива

Публикувано на: 10.10.2016 в 12:26 часа

В началото През 2013 нюйоркският шеф-сладкар Доминик Ансел кръстоса донът с кроасан и създаде кронъта (Cronut®). Той се превърна в незабавен хит и в един от най-коментираните продукти на годината – с дълги опашки и мнозина имитатори.

После Ансел патентова наименованието, но идеята за съчетаването на различни рецепти бързо набра популярност и множество хибридни печива се появиха навсякъде.  Сладкарница „Клафути“ от Торонто съчета кроасан с Орео и създаде Круки (Crookie).

Сега Хибридите все още са свръхмодни. Инстаграм е пълен със суши торти и други странни съчетания. Очакваме още последователи, когато Ансел отвори клон на своята пекарна в Лондон тази есен.

Направете сами Ансел споделя рецептата за кронъти в книгата си „Доминик Ансел: тайните рецепти“. Но признава, че е предизвикателна: „Ако нямате много опит, започнете с нещо просто, като мадлени“. 

Коментари

...................................