Good France: вкусете Франция на 21 март

Публикувано на: 15.03.2017 в 10:03 часа
1 от 2

 

 

Good France: вкусете Франция на 21 март

„Да говорим за кулинария – френска кулинария – означава да говорим за радостта от живота, за лекотата, оптимизма и удоволствието “.

шеф Ален Дюкас

 

Инициативата Goût de France / Good France /Вкусът на Франция ще събере на 21 март над 2 000 майстор-готвачи на петте континента в прослава на френската кухня. Всеки един от тях ще предложи на своите клиенти специално изготвено за случая петстепенно меню, вдъхновено от неговия личен прочит на френската гастрономия.

Четири български ресторанта бяха специално селектирани, а предложените от тях менюта бяха одобрени от специално жури в Париж. В кулинарното приключение се включват:

София:

Talents
шеф Милен Златев

L’Etranger
шеф Оливие Рош

Варна:

Ernie Hemingway
шеф Владимир Стамов

бистро Европа
шеф Филип Спасов

На 21 март ще бъде организирана и специална вечеря в резиденцията на френското посолство, подготвена от шеф Антоан Верест.

Събитието, организирано от Френското министерство на външните работи по идея на световноизвестния шеф Ален Дюкас, се провежда за трета поредна година. То е организирано за първи път на 19 март 2015 след вписването на „френската гастрономична кухня“ в списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Goût de France / Good France възражда идеята на Огюст Ескофие, който през 1912 поставя началото на Епикурейските вечери: едно и също меню, в един и същи ден, в различни градове по света и за колкото се може повече сътрапезници.

BBC Good Food e медиен партньор на Goût de France / Good France

За повече информация следете Фейсбук / https://www.facebook.com/FrBulgarie/ и Туитър / https://twitter.com/France_Bulgarie/ профилите на Посолството на Франция

Инициативата Goût de France / Good France /Вкусът на Франция ще събере на 21 март над 2 000 майстор-готвачи на петте континента в прослава на френската кухня. Всеки един от тях ще предложи на своите клиенти специално изготвено за случая петстепенно меню, вдъхновено от неговия личен прочит на френската гастрономия.

Четирите български ресторанта бяха специално селектирани, а предложените от тях менюта бяха одобрени от специално жури в Париж. 

Коментари

...................................