Коледа по шведски

Публикувано на: 12.12.2017 в 10:28 часа
1 от 13

Много от нас свързват празниците с романтика и чар, но често се случва да ги посрещнем „в комплект” със суматоха и суетене. И така неусетно те отминават, без дори да сме успели да им се насладим истински.

Независимо дали ще печете сладки или ще организирате парти с коктейли – създайте си #мястозапразнуване. А защо да не помислите и за разтегателен диван, в случай че гостите „забравят” да си тръгнат. ИКЕА има всички празнични „съставки”, а също и ноу-хау как да ги съчетаете по красив начин.

В магазина на ИКЕА и на www.ikea.bg/ , вече може да бъде открит голям асортимент от продукти от естествени материали в топли, меки тонове. Аксесоарите и малките детайли ще направят празничната декорация или подаряването на подаръци по-специални и естествени от всякога.

Светли празници

С малко повече фантазия и декоративно осветление, всекидневната може да се превърне не само в уютно място, където да прекарате студените зимни дни, но и в #мястозасветлипразници. И тъй като всички видове осветителни тела в ИКЕА са LED, можете да си позволите да поддържате светлината в дома през целия ден.  

Ммм...мирише на любов

Нищо не носи духа на Коледа повече от току що изпечените джинджифилови сладки. С колекция ЗИМА, която вече е в магазините на ИКЕА, можете да направите най-вкусните сладки във форми на еленчета, лисици и мечки, както и в още много традиционни празнични форми. Това може да се превърне и в прекрасен подарък за вашите гости. 

Направи си сам

Очаквате много гости, а нямате достатъчно красиви столове, които да наредите около масата? Направете си табуретка, която носи истинско скандинавско усещане за уют. Ето лесен и красив начин да превърнете обикновената табуретка, в удобно място за сядане на трапезата:

  1. Вземете най-обикновена табуретка, мека възглавничка и памучно одеало.
  2. Сложете възглавницата върху табуретката и обвиите с одеалото.
  3. Изберете лента или въже и превържете възглавницата и одеалото към табуретката.

Готово. Вашите гости вече имат меко и удобно място за сядане.

Коледа по шведски с български привкус

Колекция VÄSSAD има истинско индустриално усещане, което не е учудващо, след като голяма част от дизайна и проектирането са осъществени на производствената площадка във фабриката. При идването си в България през 2015 г. заедно с родоначалника на ИКЕА Ингвар Кампрад, култовото дизайнерско дуо на ИКЕА - Кнут и Мариане Хагберг се вдъхновява от заобикалящата ги среда, производствените методи и материали. Впечатлени са и от огромните познания на работниците, които срещат тук.

Към идеите от българските фабрики, шведските дизайнери добавят и щипка вдъхновение от продукти на ИКЕА от 80-те години. Резултатът е колекция със суров, автентичен вид, който е подходящ за всяка обстановка. Така за първи път дизайнери на ИКЕА си сътрудничат с български производители за създаването на цяла колекция, разработена директно във фабриката.

Зимният сезон е открит – отпуснете се и оставете на ИКЕА да направи празниците незабравими.

Коментари

.............................