Лютото е полезно

Публикувано на: 06.06.2018 в 8:00 часа

Защо трябва да ядем люто?

Доказано е, че един килограм люти чушки съдържа седем пъти повече витамин С в сравнение с един килограм портокали.

Тези чудни растения имат много положително въздеиствие върху човешкия организъм. Най-вече при борбата със синусите, подпомагат храносмилането, облекават мигрена, мускулни и ставни болки.

Лютите чушки имат високо съдържание на витамини А и E, бета-каротин, фолиева киселина и калий.

Всички тези полезни свойства идват от веществото, което се съдържа в лютите чушки, наречено “Капсаицин”, благодарение на което усещаме лютия вкус. Капсаицинът намалява кръвната захар в оранизма, подобрява здравето на сърцето, увеличава кръвообращението, лекува чревните проблеми и предпазва от инсулт. Редовното консумиране на люто минимизира възможността от възпалителни заболявания. Също така, лютите чушки помагат при облекчаване на болка, ако се поставят върху кожата. Имат и  антибактериални свойства.

10 причини да ядем люто:

1. Помага при борбата с килограмите.

2. Помага за по – ниска кръвна захар.

3. Помага за  храносмилането и доброто настроение.

4. Богатство от витамини.

5. Прекрасно съчетание с диети .

6. Подобрява кръвообраюението.

7. Предпазва от възможността за инсулт.

8. Лекува простатата.

9. Подобрява белодробното здраве.

10. Предотвратява инфекции.

Източник: hotfarm.eu

Коментари

..................................