10 съвета на китайски лекари

Публикувано на: 30.09.2018 в 11:26 часа

Мнозина свързват китайската медицина с вълшебство, което може всичко. Но това не е точно така. Китайската медицина успява в много области, където традиционната се проваля. Но и тя не е панацея срещу всички беди. При възникване на заболяването, неговото лечение и профилактика китайските лекари отреждат основна роля не на лекарствата и различни процедури, а на самия човек.

Нашето здраве се намира в собствените ни ръце. Може би именно затова китайската медицина има толкова много почитатели. Главната й цел е профилактиката на заболяванията и особено на рака. Към това ни призовават и много съвременни лекари и лечители от нетрадиционната медицина. Защото е много по-лесно болестта да се предотврати, отколкото да се лекува. Основните принципи на китайската медицина звучат свежо и актуално и днес.

1.Раковите клетки по-често се появяват у хора с наднормено тегло

Те имат повече мастна тъкан, произвеждаща хормони като инсулин и естроген. Поддържането на теглото в норма може да предотврати рака.

2. Никога не използвайте хранителни добавки, за да предотвратите рака

Според китайските лекари хранителните добавки не бива да се използват за профилактика на заболяването.

3. Не яжте пържено

За профилактика на рака трябва да се избягва употребата на храна с високо съдържание на мазнини, голямо количество сол или захар. Стойте по-далеч от пържените картофи!

4. Не яжте остатъците от храна

Лошият навик да се яде изостанала храна може да доведе до рак на стомаха. При постоянни болки в корема се обърнете към лекар. Хроничният атрофичен гастрит в съчетание с инфекция може да причини предракови поражения. В такъв случай е необходимо незабавно лечение.

Нитритите, образуващи се в остатъците от храна, могат да бъдат канцерогенни.

5. Хранете се у дома

Разстройствата в хранителното поведение, пушенето, пиенето и преяждането могат да доведат до увеличаване на теглото, разстройства на стомаха и да предизвикат рак. У дома сте сигурни в качеството на продуктите. Хранете се у дома – това ще ви предпази от отравяния и преяждане!

6. Не пушете

Пушенето е свързано с рак на белите дробове и е един от основните фактори, предизвикващ рак на носоглътката. Спрете да пушите, за да се предпазите от белодробен рак!

7. Два пъти в годината си правете пълни изследвания

Ежегодното медицинско изследване може да установи наличието на рак в ранен стадий. Най-добре е това да се прави два пъти в годината, особено се отнася за възрастните хора. Редовните медицински прегледи са много важни!

8. Всякакви упражнения са по-добре от нищо

Упражненията могат да варират, главното е да ги правите – у дома, на улицата и дори в службата. Бягането е добър избор за здравословен начин на живот.

9. Избавете се от вредните навици

Много тумори са свързани с лошите навици – например с прекалената употреба на мазна храна и месо. При липсата на плодове и зеленчуци в менюто това може да доведе до рак на дебелото черво. Създайте си здравословни навици, установете постоянно време за хранене, сън и редовни физически упражнения. Отървете се от вредните навици днес, за да държите рака далеч.

10. Бъдете бодри и се научете да се задоволявате с това, което имате

Стресът, депресията и тревогата са рискови фактори, тъй като негативните емоции могат да предизвикат напрежение и да отслабят имунната система на организма. Бъдете оптимисти. Доброто настроение ще ви донесе и физическо здраве.

Източник: astrofenomen.com

Коментари

....................................