Може ли чистата вода да лекува?

Публикувано на: 04.10.2018 в 11:40 часа

Можете да повлияяте благоприятно на редица болести (дори евентуално да ги излекувате) с един простичък и безвреден метод, познат на японците от векове. А именно - чаша топла вода сутрин на гладно. Той се препоръчва при разнообразни състояния, като подобрява всички функции на организма и му помага да се справя с проблемите.

Преди време научни проучвания дори потвърдиха ползата от този навик. Оказва се, че пиенето на топла (почти гореща) вода сутрин на гладно помага при следните болести: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни болести, рак, менструални проблеми, болести на ушите и гърлото.

Ако искаме да сме по-здрави, японците съветват да приложим следния метод:

- След като станете сутрин, преди още да си измиете зъбите изпийте 4 чаши от по 160 мл. топла вода.

- Измийте си зъбите, но не яжте и не пийте нищо друго поне 45 минути след това.

- След като закусвате не пийте нищо поне 2 часа. Това важи и за всички хранения изобщо, тъй като пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха.

Хората в по-напреднала възраст и болните, които не могат да изпият 4 чаши топла вода наведнъж, могат да започнат с по-малко количество и постепенно да го увеличават, докато достигнат 4 чаши.

Лечението с топла вода повлиява високо кръвно налягане за 30 дни, гастрит – за 10 дни, диабет – за 30 дни.

Този метод няма странични ефекти, освен че след това ще ви се ходи по-често до тоалетната. Разбира се за всяко заболяване трябва да се консултираме с лекар. А пиенето на топла вода сутрин е чудесно допълнение към грижите за здравето.

Източник: obekti.bg

Коментари

....................................