Сьомга на пара със „зелена” киноа и сос от див чесън BBC Good Food Bulgaria – Рецепти и готварски съвети
Сьомга на пара със „зелена” киноа и сос от див чесън

Сьомга на пара със „зелена” киноа и сос от див чесън

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Рецептата е на Деница Дойчева.

Продукти

  • 800 г филе от сьомга филе, без кожа
  • 500 г киноа
  • 2 шепи пресни зелени подправки по избор: Магданоз , мента, копър, Босилек
  • ЗА СОСА ОТ ДИВ Чесън
  • 1-2 връзки див Чесън
  • 200 мл зехтин

Приготвяне

1. Посолете сьомгата и я сгответе на пара: в уред за готвене на пара или върху решетка в тенджера, на дъното на която има вряща вода.

2. Сварете киноата в обилно количество вода, до пълна готовност. Отцедете я и добавете към нея нарязаните на ситно зелени подправки. Подправете със сол, черен пипер и зехтин.

3. За соса от див чесън нарежете чесъна на едро, сложете го в блендер, добавете малко от зехтина и смелете на  пюре. Постепенно добавяйте останалото количество зехтин, докато получите гладък гъст сос. Добавете сол и черен пипер на вкус, ако харесвате по-кисело, може да добавите и малко лимонов сок.

Съвет: Ако искате да запазите цвета на соса яркозелен, бланширайте дивия чесън за няколко секунди във вряща подсолена вода.

Интервю с Деница Дойчева.

Коментирай
Харесай 2 imateeva Велислава Страхилова

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Икономични ястия Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Картофено пюре с чесън, зехтин и босилек

Goodfood 35 м , пълномаслено прясно мляко, картофи, студено пресован зехтин, Чесън, босилек 5 продукта
Сготви

Харесай Сливи, задушени в ароматен сироп с ром

Goodfood 32 м
Сготви

Харесай Стек с печени зеленчуци и песто с магданоз

Goodfood 1 ч , лук шалот, магданоз, пармезан, целина, стека, зехтин, целина, безсолно кашу, моркови, червена цикория, лимонов сок, зехтин, Чесън 13 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................