Сьомга на пара със „зелена” киноа и сос от див чесън

Сьомга на пара със „зелена” киноа и сос от див чесън

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Рецептата е на Деница Дойчева.

Продукти

  • 800 г филе от сьомга филе, без кожа
  • 500 г киноа
  • 2 шепи пресни зелени подправки по избор: Магданоз , мента, копър, Босилек
  • ЗА СОСА ОТ ДИВ Чесън
  • 1-2 връзки див Чесън
  • 200 мл зехтин

Приготвяне

1. Посолете сьомгата и я сгответе на пара: в уред за готвене на пара или върху решетка в тенджера, на дъното на която има вряща вода.

2. Сварете киноата в обилно количество вода, до пълна готовност. Отцедете я и добавете към нея нарязаните на ситно зелени подправки. Подправете със сол, черен пипер и зехтин.

3. За соса от див чесън нарежете чесъна на едро, сложете го в блендер, добавете малко от зехтина и смелете на  пюре. Постепенно добавяйте останалото количество зехтин, докато получите гладък гъст сос. Добавете сол и черен пипер на вкус, ако харесвате по-кисело, може да добавите и малко лимонов сок.

Съвет: Ако искате да запазите цвета на соса яркозелен, бланширайте дивия чесън за няколко секунди във вряща подсолена вода.

Интервю с Деница Дойчева.

Коментирай
Харесай 2 imateeva Велислава Страхилова

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Икономични ястия Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Картофени кюфтета с пикантен грейви сос

Goodfood 1 ч
Сготви

Харесай Тестени рулца с цвекло, бекон и чедър

Goodfood 3 ч 20 м , бяло брашно, розмарин, олио от рапица, червено цвекло, ръжено брашно, шарен бекон, светла кафява захар, суха мая, зрял чедър 9 продукта
Сготви

Харесай По-леко пилешко кацу

Goodfood 1 ч 20 м , пилешки бульон, бял ориз, суроватка, лук, лют червен пипер, мед, брашно с набухвател, Гарам масала, морков, листни зеленчуци, пилешко месо, Чесън, доматено пюре, царевично нишесте, брашно с набухвател, куркума, соев сос, японски трохи панко, джинджифил 19 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................