Медена торта с портокал

Медена торта с портокал

Подготовка 0 мин Приготвяне 0 мин
Трудност: Средно
Порции: 0
Автор: Goodfood

Тортата е приготвено специално за стотния брой на списанието ни от Анна Савенко, Sugar art desing by Savenko.

Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • 150 г течен мед
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. с връх нишесте
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. Сода бикарбонат
  • 2 с.л. портокалови корички
  • ЗА КРЕМА
  • 500 г заквасена сметана
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 500 г маскарпоне
  • ЗА УКРАСА
  • около 500 г захарен фондан
  • резени портокал, изсушени във фурна

Приготвяне

1. Разбийте меда със захарта, солта и яйцата. Добавете останалите сухи съставки. Намаслете и набрашнете форма с диаметър 20 см и изсипете тестото. Печете около 15 мин в загрята до 180°С фурна, след това сложете фолио отгоре и печете още около 40 мин, докато прободена в него клечка излезе суха.

2. Докато блатовете се пекат и изстиват, пригответе крема. Разбийте сметаната със захарта и маскарпонето. Захарта може да добавите на вкус, за предпочитане е кремът да е леко кисел, за да не става натрапчиво сладка самата торта.

3. Разрежете изпечения блат на три. Намажете обилно два от блатовете с част от крема и сглобете тортата. Измажете цялата торта с останалия крем и сложете в хладилника да стегне поне за една нощ.

4. Направете от фондана фитили, усучете ги два по два. Отрежете парчета с размера на височината на тортата и ги залепете с крем около тортата, така че да образуват плетеница. Украсете с резени портокал, сушени продължително време във фурна на ниска температура, или по ваш избор.

Коментирай
Харесай 2 Дияна Попова si9monika

Тагове

А-Я рецепти Десерти Европейска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Риба с пикантна салца от манго и авокадо

Goodfood 40 м

Препоръчани

Коментари

.................................