Лютиво пуешко

Лютиво пуешко

Подготовка 5 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Пуешкото месо е крехко, нискокалорично и богато на протеини.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
313 ккал 12 г 3 г 19 г 7 г 5 г 34 г 0.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 5 г 34 г 0.2 г
313 ккал 12 г 3 г 19 г 7 г 5 г 34 г 0.2 г

Продукти

  • 500 г пуешка кайма или месо
  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 червена Чушка , нарязана
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 400 г консервирани нарязани домати
  • 400 г консерва Боб , отцеден
  • ориз или тортили, за сервиране

Приготвяне

1. Запържете до златисто пуешката кайма в 1 с.л. слънчогледово олио и извадете от тигана. Друг вариант е само леко да загреете 500 г пуешко месо. В още малко олио запържете за 10 мин лука и чушката.

 

2. Усилете огъня. Добавете лютия пипер, пуешкото, доматите, боба и 200 мл вода. Варете 20-25 мин. Подправете на вкус и сервирайте с ориз или тортили.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Препоръчани

Коментари