Лютиво пуешко

Лютиво пуешко

Подготовка 5 мин Приготвяне 40 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Пуешкото месо е крехко, нискокалорично и богато на протеини.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
313 ккал 12 г 3 г 19 г 7 г 5 г 34 г 0.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 7 г 5 г 34 г 0.2 г
313 ккал 12 г 3 г 19 г 7 г 5 г 34 г 0.2 г

Продукти

  • 500 г пуешка кайма или месо
  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 червена Чушка , нарязана
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 400 г консервирани нарязани домати
  • 400 г консерва Боб , отцеден
  • ориз или тортили, за сервиране

Приготвяне

1. Запържете до златисто пуешката кайма в 1 с.л. слънчогледово олио и извадете от тигана. Друг вариант е само леко да загреете 500 г пуешко месо. В още малко олио запържете за 10 мин лука и чушката.

 

2. Усилете огъня. Добавете лютия пипер, пуешкото, доматите, боба и 200 мл вода. Варете 20-25 мин. Подправете на вкус и сервирайте с ориз или тортили.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Лешникова тарта с мед, маскарпоне и смокини

Goodfood
Сготви

Харесай Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Goodfood 40 м , лимон, чери домати, булгур, смлян кориандър, Чесън, кисело мляко, пресен лук, зехтин, сусамов тахан, агнешка кайма, червена люта чушка, кимион на зърна, магданоз, лук 14 продукта
Сготви

Харесай Бананови тарти Татен със солен карамел и сметанов сладолед

Goodfood 55 м

Препоръчани

Коментари