Доматен сос

Доматен сос

Подготовка 5 мин Приготвяне 35 мин
Трудност: Лесно
Порции: 5
Автор: Goodfood

Защо да купувате сосове, когато можете да си ги направите сами? Качеството е по-добро и често излиза по-евтино.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
58 ккал 2 г 0 г 8 г 6 г 2 г 2 г 0.2 г
Захар Фибри Протеини Сол 6 г 2 г 2 г 0.2 г
58 ккал 2 г 0 г 8 г 6 г 2 г 2 г 0.2 г

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 нарязани глави лук
  • 2 смачкани скилидки Чесън
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 1 ч.л. сушен Риган

Приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера, добавете лука и гответе на слаб огън, докато омекне. Прибавете чесъна и доматеното пюре. Гответе още няколко минути и добавете нарязаните домати и ригана. Подправете щедро и варете 20 мин, след това охладете.

 

Съхранявайте в стерилизиран буркан в хладилник до 1 седмица. Може да прехвърлите в кутия и да замразите за 2 месеца.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Вегетариански ястия Гарнитури и сосове Европейска кухня

Опитайте още

Сготви

Харесай Бургери с омлет

Goodfood 30 м , салатни листа, кръгли хлебчета за сандвич, замразен грах, зехтин, лучено чътни, зрял чедър, големи яйца 7 продукта
Сготви

Харесай Шоколадовият фондан на Керълайн Уолдгрейв

Goodfood 55 м , сметана, захар, черен шоколад, брашно, яйца, какао, Масло 7 продукта
Сготви

Харесай Макарони с маслен крем, бадемов марципан и сладко от касис

Goodfood фин бадемов марципан, яйца, сладко от касис, пудра захар, Масло 5 продукта

Препоръчани

Коментари

....................................