Пилешко по марокански с пюре от сладки картофи

Пилешко по марокански с пюре от сладки картофи

Подготовка 10 мин Приготвяне 25 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Лесна вечеря за делничните дни.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
460 ккал 9 г 2 г 59 г 18 г 7 г 39 г 1.11 г
Захар Фибри Протеини Сол 18 г 7 г 39 г 1.11 г
460 ккал 9 г 2 г 59 г 18 г 7 г 39 г 1.11 г

Продукти

  • 1 кг сладки картофи, нарязани на кубчета
  • 2 ч.л. подправка рас-ел-ханут или смес от канела и кимион
  • 4 парчета пилешко от гърдите, без кожа и кости
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 голяма скилидка чесън, смачкана
  • 200 мл пилешки бульон
  • 2 ч.л. течен мед
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 шепа зелени маслини, без костилки
  • 1 шепа листа Кориандър или Магданоз , нарязан

Приготвяне

1. Сварете картофите в подсолена вода за 15 мин. Смесете подправката с малко сол и черен пипер и поръсете пилешкото. Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган, след това запържете пилешкото за 3 мин от всяка страна до златисто.

2. Извадете пилешкото от тигана, добавете лука и чесъна и гответе 5 мин, докато омекнат. Добавете бульона, меда, лимоновия сок и маслините, върнете пилешкото в съда и задушавайте за 10 мин, докато сосът се сгъсти и пилешкото е напълно сготвено.

3. Намачкайте картофите с 1 с.л. зехтин и подправете. Нарежете парчетата пилешко на резени и разбъркайте кориандъра в соса. Сервирайте с картофеното пюре.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Здравословни Средиземноморска кухня Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Фритата с козе сирене и карамелизиран лук

Goodfood 25 м , течен мед, лимон, олио, салатни листа, яйца, червен лук, цвекло, козе сирене 8 продукта

Препоръчани

Коментари

.................................