Ципура с фенел, лимон и маслини

Ципура с фенел, лимон и маслини

Подготовка 10 мин Приготвяне 45 мин
Трудност: Лесно
Порции: 2
Автор: Goodfood

Една по-едра цяла ципура е идеална за двама души. Щом я сготвите, лесно може да отделите филето без кости.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
436 ккал 25 г 3 г 7 г 5 г 6 г 29 г 0.8 г
Захар Фибри Протеини Сол 5 г 6 г 29 г 0.8 г
436 ккал 25 г 3 г 7 г 5 г 6 г 29 г 0.8 г

Продукти

  • 3 с.л. студено пресован зехтин
  • 1 с.л. семена фенел
  • 1 голяма глава фенел, тънко нарязана, запазете и стръковете
  • 1 скилидка чесън, намачкана
  • 1 глава лук, тънко нарязана
  • 2 с.л. анасонова напитка
  • малка чаша сухо бяло вино
  • 1 с.л. ситно нарязан копър
  • 1 с.л. ситно нарязан Магданоз
  • 1 ципура, около 500 г, почистена
  • 1 лимон, тънко нарязан
  • 12 черни маслини, без костилките

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200ºС (180ºС с обдухване). Загрейте зехтина в голям тиган и запържете семената фенел за няколко минути. Добавете нарязания фенел, чесъна и лука и ги гответе на бавен огън за 10-15 мин. Трябва да омекнат, но да не потъмняват. Сипете анасоновата напитка и гответе още 1-2 мин, докато алкохолът се изпари. Налейте и виното и го оставете да ври 2-3 мин, докато почти изчезне. Объркайте копъра, магданоза, подправете на вкус и прехвърлете всичко в съд за печене с дебело дъно.

 

2. Подсушете рибата добре и я подправете. Поставете я върху сместа с фенела, а около нея и под нея наредете резенчета лимон. Сложете и маслините и запечете за 20-25 мин. Поръсете със стръкчетата фенел и поднесете рибата цяла.

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Риба и морски дарове

Опитайте още

Сготви

Харесай Леща с пиле и чери домати

Goodfood 25 м , зехтин, Магданоз, пилешки бутчета, зелена Леща, чери домати, червен лук, червен винен оцет, кимион на зърна 8 продукта
Сготви

Харесай Картофи акордеон

Goodfood 50 м , ситни хлебни трохи, пресни картофи, олио, копър 4 продукта
Сготви

Харесай Панирано пуешко с пюре от боб и броколи

Goodfood 50 м
Сготви

Харесай Пай със спанак и чедър

Goodfood копър, сметана, спанак, Чесън, фета сирене, зелен лук, големи яйца, чедър 8 продукта

Препоръчани

Коментари

..................................