Хрупкаво пиле

Хрупкаво пиле

Подготовка 15 мин Приготвяне 20 мин
Трудност: Лесно
Порции: 4
Автор: Goodfood

Ако обичате пържено пиле, ще останете очаровани от тази нискомаслена рецепта.

Кал. Мазнини Нас. мазнини Въглехидрати Захар Фибри Протеини Сол
319 ккал 10.5 г 1.1 г 18.6 г 2.2 г 0.8 г 37.1 г 0.7 г
Захар Фибри Протеини Сол 2.2 г 0.8 г 37.1 г 0.7 г
319 ккал 10.5 г 1.1 г 18.6 г 2.2 г 0.8 г 37.1 г 0.7 г

Продукти

  • 150 мл айрян
  • 2 големи скилидки чесън, смачкани
  • 4 пилешки филета, без кожата (около 550 г общо)
  • 50 г хлебни трохи панко
  • 2 с.л. брашно с набухвател
  • 1/2 ч.л. Червен пипер
  • 1/4 ч.л. английска горчица на прах
  • 1/4 ч.л. изсушена мащерка
  • 1/4 ч.л. лют Червен пипер
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
  • 3 с.л. рапично олио

Приготвяне

1. Налейте айряна в широка плитка купа и разбъркайте с чесъна. Нарежете месото на парчета, 9,5 см дълги х 3-4 см широки. Сложете ги в айряна, така че да се покрият добре. Оставете в хладилник за 1-2 ч, най-добре за една нощ.

2. Междувременно загрейте голям незалепващ тиган, добавете хлебните трохи и брашното. Запечете ги за 2-3 мин, като разбърквате често, за да не изгорят. Сложете ги в купа, добавете червения пипер, горчицата, мащерката, лютия червен пипер, черен пипер и щипка фина морска сол. Оставете настрана.

3. Загрейте фурната на 230?С (210?С с обдухване). Застелете тава с алуминиево фолио, а отгоре сложете метална решетка, за предпочитане незалепваща. Прехвърлете половината от хлебния микс в средно голям найлонов плик. Извадете половината пилешко месо от маринатата и оставете да се отцеди. Сложете го в плика и разклатете добре, за да се покрие добре пилето с панировката (може да го направите и наведнъж, но е по-лесно на две порции).

4. Извадете месото от плика. Загрейте 1 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и запържете парченцата за 1½ мин, без да бъркате. Обърнете ги, налейте още ½ с.л. олио в тигана, за да покрие дъното, и пържете още 1 мин, докато станат златисти. С щипки прехвърлете месото върху металната решетка.

5. Печете 15 мин, докато стане готово и хрупкаво, сервирайте със Салата колсло

Коментирай
Харесай 0

Тагове

А-Я рецепти Европейска кухня Здравословни Ястия с птици

Опитайте още

Сготви

Харесай Салата от печено пиле и праскови с фета

Goodfood 22 м
Сготви

Харесай Пилешка джърк салата с папая

Goodfood 22 м , червени цикории, пресен риган, млади картофи, лайм, папая, пилешки пържоли от бутче, желе от червен касис, подправка джърк, авокадо, олио, червен винен оцет 11 продукта

Препоръчани

Коментари

...................................